Skip to content
Houtsnippers bodemgigant bodembedekker (3)

5 Manieren om Boomschors in uw Tuin te Gebruiken

Boomschors is een nuttig materiaal dat in elke tuin kan worden gebruikt. Het biedt niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar heeft ook praktische voordelen voor de bodem en planten. Hier zijn vijf creatieve manieren om boomschors in tuin te gebruiken.

1. Bodembedekking

Boomschors wordt vaak gebruikt als bodembedekking in tuinen. Door een dikke laag rond bloembedden, langs tuinpaden of onder bomen en struiken te leggen, helpt het onkruidgroei te onderdrukken. Ook help het om vocht vast te houden en de bodem te beschermen tegen extreme temperaturen. Dit zorgt voor een gezondere en mooiere tuinomgeving.

hout in tuin bodembedekking houtsnippers

2. Decoratieve Mulch

Boomschors kan ook worden gebruikt als decoratieve mulch rondom planten en in potten. De natuurlijke kleur en textuur van de boomschors voegen visuele interesse toe aan uw tuinbedden en containers, terwijl ze tegelijkertijd de grond vochtig houden en onkruid minimaliseren.

De boomschors is beschikbaar in verschillende soorten en kleuren,. Dit zorgt ervoor dat ze worden gebruikt om esthetische waarde toe te voegen aan je tuin. Ze kunnen helpen om een uniforme uitstraling te creëren en bieden een natuurlijke charme die de algehele uitstraling van je tuin verbeterd.

Houtsnippers-tuinborder-BodemGigant-

3. Tuinpaden en Looproutes

Met boomschors als zachte, natuurlijke ondergrond kunt u schilderachtige tuinpaden en looproutes creëren. Leg veel = boomschors op de grond en verspreid het gelijkmatig om een comfortabel en uitnodigend pad te creëren. Deze natuurlijke en rustige uitstraling zorgt voor charme aan uw buitenruimte. Ook zorgt het boomschors voor een aangename wandelervaring waardoor uw tuin nog meer tot leven komt.

Douglas boomschors Bodemgigant toepassing-3

4. Speelgebieden

Met boomschors als valondergrond kunt u een veilige en comfortabele speelruimte voor kinderen creëren. Plaats een dikke laag boomschors onder schommels, klimrekken en speeltoestellen om schokken te absorberen en te beschermen tegen verwondingen bij valpartijen. De veerkrachtige textuur van de boomschors zorgt voor een zachtere landing, waardoor uw kinderen met vertrouwen kunnen spelen en u gemoedsrust hebt wetende dat ze veilig zijn. Zo kunnen ze vrijuit plezier beleven in de buitenlucht, terwijl u zich geen zorgen hoeft te maken over grote valpartijen op stenen.

Houtsnippers-houtchips-BodemGigant-speeltuin-scaled

5. Erosiebestrijding

Boomschors is een uitstekende oplossing om erosie te voorkomen op hellingen en taluds in uw tuin. Met een dikke laag boomschors blijft de bodem op zijn plaats. Zo voorkomt u dat regenwater de bodem wegspoelt. De dichte structuur van de boomschors zorgt voor een effectieve barrière tegen erosie en bodemverlies, waardoor uw tuin duurzamer wordt en de natuurlijke omgeving behouden blijft. Met boomschors kunt u op een eenvoudige manier de stabiliteit en gezondheid van uw tuin verbeteren.

Franse Boomschors decor BodemGigant tuinperk toepassing-verkleind

Wat doet boomschors in tuin als Bodembedekker?

Boomschors in je tuin dient als een natuurlijke bodembedekker, variërend in grootte en kleur afhankelijk van de gebruikte houtsoort en versnipperingsmethode. Als bodembedekker vormen ze een beschermende laag over de grond, die niet alleen de esthetiek van de tuin verhoogt, maar ook verschillende praktische functies vervult.

Duurzaamheid en Kosteneffectiviteit

Het gebruik van boomschors in de tuin is een duurzame keuze, omdat ze vaak zijn gemaakt van resthout en helpen bij het hergebruiken van materialen die anders als afval zouden worden beschouwd. Bovendien zijn ze relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten mulch, en gaan ze lang mee, wat ze tot een kosteneffectieve oplossing maakt.

Boomschors biedt diverse praktische voordelen voor je tuin. Het helpt vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de bodemstructuur te verbeteren door geleidelijke ontbinding. Deze eigenschappen dragen bij aan een gezondere bodem en verminderen de behoefte aan frequent onderhoud, waardoor je meer tijd hebt om van je tuin te genieten.

Boomschors in je tuin, een goed idee?

Boomschors is een veelzijdige en duurzame keuze voor elke tuinliefhebber, die zowel esthetisch als praktisch veel te bieden heeft. Overweeg het integreren van boomschors om je tuin te verrijken en te genieten van een gezondere, onderhoudsvriendelijkere en visueel aantrekkelijkere buitenruimte. Bezoek BodemGigant voor een uitgebreid assortiment aan boomschors en begin vandaag nog met het transformeren van je tuin!

Nog vragen?

Neem contact met ons op

Vragen op dag van levering

Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

Volg ons