Skip to content

Worteldoek

Bij BodemGigant begrijpen we dat het creëren van een onderhoudsarme tuin essentieel is voor iedere tuinliefhebber. Daarom raden wij aan om worteldoek te gebruiken onder uw grind of split voor paden, opritten of andere oppervlakken in uw tuin. Het gebruik van dit doek voorkomt onkruidgroei door uw grind heen en maakt toekomstige verwijdering of vervanging van grind eenvoudig, zonder dat het vermengd raakt met de ondergrond. Bestel gemakkelijk bij BodemGigant en combineer uw bestelling met bijvoorbeeld grind, split of boomschors

 • Anti Worteldoek Bodemgigant

  Anti worteldoek 5×2 meter zwart 100 gram/m2

  13,95 Incl BTW.
  Toevoegen aan winkelwagen
 • Anti Worteldoek Bodemgigant

  Anti Worteldoek rol 50 meter zwart 100 gram/m2

  39,9969,99 Incl BTW.
  Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
 • Anti Worteldoek Bodemgigant

  Anti Worteldoek rol 100 meter zwart 100gram/m2

  69,99279,00 Incl BTW.
  Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat is worteldoek?

Worteldoek, ook bekend als anti-worteldoek of gronddoek, is een duurzaam polyester doek dat onkruidgroei tegengaat, terwijl het water doorlatend blijft. Hierdoor creëert u een onderhoudsarme omgeving. Onze gronddoeken zijn beschikbaar vanaf 10m², ideaal voor zowel kleine als zeer grote oppervlaktes.

Waarom worteldoek gebruiken?

Het leggen van gronddoek draagt bij aan:

 • Een onderhoudsarm oppervlak in uw tuin, oprit of tuinpad.
 • Verbeterde waterdoorlatendheid, waardoor planten niet uitdrogen.
 • Eenvoudige verwijdering van oude toplagen, voor als u besluit uw grind of split te vervangen.

Hoe gronddoek leggen?

Een correcte plaatsing van gronddoek is cruciaal. Zorg ervoor dat u geen stukjes grond onbedekt laat, want onkruid vindt altijd een weg. Begin met het egaliseren van de ondergrond, leg het doek strak over de grond en zorg voor een overlap van minimaal 5 cm bij gebruik van meerdere stukken. Zet het doek vast met grondpennen of gebruik kantopsluiting voor een nette afwerking. Vervolgens kunt u uw grind of split, zoals het populaire Ardenner split of Basalt split, aanbrengen.

Aanplanten in anti-worteldoek

Planten in een gebied met gronddoek? Geen probleem! Maak een opening in het doek groot genoeg voor de plantkluit, en voeg naar behoefte extra voeding toe via een kleine opening rondom de kluit.

Anti-worteldoek aanplant tuin BodemGigant-klein

Worteldoek kopen bij BodemGigant

Of u nu kiest voor doek op rol of in zakjes, BodemGigant biedt topkwaliteit doek tegen scherpe prijzen. Heeft u vragen of wilt u advies? Ons team staat klaar om u te ondersteunen. En als u grind of split bestelt, overweeg dan uw anti-worteldoek eerder te laten bezorgen, zodat alles klaarligt voor het storten.

Gronddoek en bestrating combineren

Naast de preventie van onkruidgroei, biedt anti-worteldoek extra ondersteuning bij bestrating, door een betere drukverdeling en voorkoming van verzakking. Ook onder vlonders voorkomt gronddoek ongewenste groei.

Het voordeel van worteldoek

Ons gronddoek is waterdoorlatend maar UV-bestendig, waardoor het licht (en dus onkruidgroei) tegenhoudt, terwijl vocht goed door de bodem opgenomen wordt. Dit duurzame product, gemaakt van deels gerecycled kunststof, gaat jarenlang mee, waardoor u niet elk jaar nieuw doek hoeft te leggen.

Wilt u een onderhoudsarme tuin met de zekerheid van kwaliteit? Kies dan voor anti-worteldoek van BodemGigant. Ons assortiment biedt diverse breedtematen, geschikt voor elke tuin. Bestel vandaag nog en geniet van een prachtige, onderhoudsarme tuin.

Compleet aanbod
Compleet aanbod in bodemverbeteraars en bedekkers
voor de hovenier en particulier!
Snel bezorgd
Bespaar tijd; Geleverd op een dag naar keuze direct op de juiste locatie. Kies tijdens het afrekenen zelf je
bezorgdag.
Advies op maat
We helpen je bij kiezen van de juiste producten – voor een florerende en gezonde bodem. 

Waarom Bodem Gigant?