Skip to content

Veel gestelde vragen

Bestellingen

De levertijd bedraagt gemiddeld 3-4 werkdagen. U kunt bij de levering van bodembedekkers en verbeteraars in bigbags een voorkeursdatum kiezen.

Tijdens uw bestelling kunt u zowel een factuuradres als lever adres aangeven. Deze kunnen onderling verschillen van elkaar. Houdt met het selecteren van het afleveradres wel rekening met het feit dat onze bulkproducten/big bags met een vrachtwagen geleverd worden. Zie Bezorgen voor meer informatie.

Een bigbag bevat doorgaans 1m3 product tenzij anders aangegeven. Afhankelijk van het type product weegt een bigbag tot wel 700kg. Houdt hierbij dan ook rekening voor de levering. Het product is zwaar en wordt met een pompwagen op de plek gezet, in elk geval tot op de stoep.

Zolang de bestelling nog niet in productie of onderweg is kan de bestelling kosteloos gewijzigd of geannuleerd worden. Wijzigingen of annuleringen kunnen per telefoon of email worden doorgegeven. Bij ontvangst van de wijzigen zullen wij deze per mail bevestigen. Zodra de order verstuurd is, zijn wijzigen of annuleren in overleg. Kosteloos annuleren is dan helaas niet meer mogelijk.

Alle genoemde prijzen voor de bulkproducten (Bodemverbeteraars en bedekkers) zijn inclusief verzendkosten, er komen dus geen extra kosten bij. Bij zand en grind komt er eenmalig kosten bij. U kunt met ons een afspraak maken wanneer u de bestelde producten het liefst geleverd wil hebben. Leveren wordt altijd tussen de 3 en 4 werkdagen gedaan tenzij anders afgesproken. Mocht het om welke reden dan ook niet lukken om te komen leveren, dan nemen wij hierover contact met u op.

Nadat u een bestelling heeft geplaats wordt uw bestelling doorgestuurd naar onze transporteur. De levering wordt doorgaans ingepland op de voorkeursdatum die u gekozen heeft. Levering vindt doorgaans binnen 7 werkdagen plaats.

Bezorgen

Tijdens het bestelproces kunt u een gewenste voorkeursdatum aangeven waarop u de pallet/bigbag geleverd wil hebben, dit kan bij zand en grind enkel tegen meerprijs. De levertijd is doorgaan 3-4 werkdagen.  Doorgaans zal de pallet op de voorkeursdatum geleverd worden. We kunnen dit echter niet in elke situatie garanderen. 

Op de dag van levering ontvangt u per mail een track&trace code van onze transporteur.

Bigbags bodemverbeteraar of bedekker: Voor de levering van bodembedekkers en verbeteraars in Bigbag ontvangt u een track&trace code in de mail op de dag van levering. We proberen uiteraard altijd te leveren op de voorkeursdag, dit kan niet in elke situatie gegarandeerd worden.  Uw Bigbag wordt afgeleverd met een vrachtwagen met laadklep en pompwagen. Bij vragen over de levering op de leverdag; neem contact op met Raben Group: +31 (0)88 772 0000  https://nederland.raben-group.com/ 

Zand en grind: De levering van grind & zand wordt gedaan met een stenentrailer met kraan door een andere transporteur. Hierover ontvangt u op de dag van levering van ons een mail met de geschatte aankomsttijd.

Zakgoed: Zakgoed wordt doorgaans geleverd op woensdagen. Hiervan kunnen we geen track & trace of aankomsttijd aangeven.

De transporteur kan niet in elke situatie de pallet op elke gewenste plek plaatsen. Levering is tot op de oprit/stoep gegarandeerd. We rekenen op uw begrip.

Uw big bag bodemverbeteraar of bedekker wordt geleverd doormiddel van een vrachtwagen met trailer of een bakwagen ( compacte vrachtwagen). De transporteur heeft een elektrische pompwagen waarmee de big bags uitgeladen kunnen worden. Na het lossen zal de chauffeur met een (elektrische)pompwagen de pallet(s) zo dicht mogelijk bij u voordeur plaatsen.
Zand en grind: Zand en grind worden geleverd met een stenentrailer met kraan. 
Levering tot op de stoep is standaard en gegarandeerd. In overleg met de chauffeur is een specifieke afleverplek eventueel mogelijk.

Alle bulkgoederen zoals compost en schors worden in big bags geladen en staan op een blokpallet. 
Zand en grind worden in een bigbag geleverd zonder pallet eronder.

Nee, dit hangt af van de ongegrond en de begaanbaarheid. De palletwagen kan niet over zand, grind of kiezels rijden, ook oneven tegels zorgen er voor dat de pompwagen snel vast komt te zitten. De chauffeur bekijkt per situatie of het wel of niet mogelijk is.

Levering tot op de stoep is standaard en gegarandeerd. Wilt u de bigbag op een andere plek laten plaatsen( tuin, schuur, oprit, of achterom ), dan zal de chauffeur zijn best doen om dit mogelijk te maken. Dit is voor uw eigen rekening en risico. Houdt rekening met het gewicht van de pallets haardhout en pompwagen. De bigbag kan niet in elke situatie op de gewenste plek in de tuin/schuur worden gezet. Hierop kan dan ook geen aanspraak worden gemaakt.

 1. Toegang in de straat voor een bakwagen/vrachtauto met trailer (Twijfelt u of er een vrachtwagen uw straat in kan rijden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.)
 2. Een verharde en vlakke ondergrond voor de vrachtwagen om te parkeren en de pallet op te lossen (beton of asfalt).
 3. Toestemming om een pallet op de stoeprand te laten staan indien nodig.
 4. De vrachtauto die uw pallet komt afleveren, is uitgerust met een laadklep en een handmatige palletwagen. De chauffeur sleept de pallet met zijn palletwagen op de laadklep van de vrachtwagen, laat de pallet zakken tot op de grond en trekt de goederen vervolgens met de palletwagen van de vrachtwagen op een verhard/vlakke ondergrond.
 5. Alle chauffeurs zijn zeer ervaren en doen altijd hun best om de pallets in de beste positie achter te laten, maar bedenk wel dat elke bigbag tot wel 1.000 kg weegt, dus er zijn beperkingen aan waar de chauffeur met het de palletwagen heen kan rijden. Wij kunnen alleen levering aan de stoeprand garanderen (als we het beter kunnen, zullen we het doen.
 6. De wielen van de palletwagen zijn vrij klein, dus helaas is het niet mogelijk voor de kar om te rijden op losse of zachte grond, zoals grind, aarde, gras of onverharde wegen.

Heb je een lege big bag die nog in goede staat en herbruikbaar is? Dan mag je deze naar ons terugsturen. We kunnen de bigbag dan opnieuw gebruiken. Je ontvangt dan € 5,- per big bag retour bij een volgende bestelling. De kosten voor het verzenden zijn voor eigen rekening. 

Hoe stuur ik de bigbag terug?

 1. Stuur een mail naar info@bodemgigant.nl dat je een big bag retour wilt sturen. Je ontvangt dan van ons het juiste adres. 
 2. Zodra we het pakket hebben ontvangen krijg je reactie per mail en maken we het tegoed over na een volgende bestelling. 

Bestellen en betalen

Je kunt veilig betalen met iDeal, creditcard (Mastercard, Visa), Apple Pay, SEPA Bank Transfer en Klarna Pay Later (met extra toeslag van 4,99,-).

Kwaliteit

Compost ontstaat uit de vertering van reststromen van plantaardig materiaal. Compost is de milieuvriendelijkste bemesting, omdat er plantenresten worden hergebruikt. Door het composteren van organische reststroom is het mogelijk om de organische stofkringloop en de mineralenkringloop verder te sluiten. Materiaal wordt hergebruikt, het komt van de bodem en komt daar ook weer terecht. Door toepassing van compost wordt er ook koolstof vastgelegd in de bodem.

Bekijk hier de positieve eigenschappen van compost bij de Branche Vereniging Organische Reststoffen. 

 1. Opbouw plant: Compost zorgt voor een gezonde opbouw van nutriënten om planten goed te laten groeien.
 2. Biodiversiteit: Compost stimuleert het microbiologische bodemleven.
 3. Gezonde bodem: Compost heeft een ziekte-onderdrukkend effect.
 4. Hogere nutriëntenbindingscapaciteit: De stabiele organische stof in compost bindt nutriënten, waardoor de bodem ze langer kan vasthouden.
 5. Verhoging organisch stofgehalte: Het gehalte effectieve organische stof (EOS) dat een jaar na toediening van compost nog in de bodem zit is circa 90 procent.
 6. Koolstof opslag: Meer koolstof in de bodem betekent minder CO2 (koolstofdioxide) in de lucht.
 7. Water regulering: Dankzij compost werkt de bodem als een spons.
 8. Betere bodemstructuur: Compost zorgt voor een stevige en stabiele organische bodemstructuur van samenhangende bodemdeeltjes.

Waarom Bodem Gigant?