Skip to content
Hoeveel split per m2 BodemGigant

Hoeveel split per m2?

Het aanleggen van een tuinpad, oprit of parkeerplaats met grind of split is een populaire keuze voor veel huiseigenaren en tuinliefhebbers. Maar hoeveel split heb je nou nodig per m2? Split biedt niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Voordat u aan de slag gaat, is het echter belangrijk om te weten hoe u het nou precies aanlegt. In deze blog leggen we uit hoe u de benodigde hoeveelheid kunt berekenen en geven we enkele nuttige tips voor uw project.

Berekening split per m2

Om de hoeveelheid split te bepalen die u nodig heeft voor uw project, zijn er drie belangrijke maten die u moet weten: de lengte en breedte van het gebied in strekkende meters, en de gewenste hoogte van de grindlaag in meters. Gebruik onze handige calculator onder op deze pagina

Stap voor stap berekening:

   1. Meet de lengte en breedte van het gebied dat u wilt bedekken. Vermenigvuldig deze twee maten om het totale oppervlak in vierkante meters (m²) te krijgen.
   2. Bepaal de gewenste hoogte van de grindlaag. Deze wordt meestal uitgedrukt in meters (m).
   3. Vermenigvuldig het totale oppervlak (m²) met de gewenste hoogte (m) om de totale benodigde hoeveelheid in kubieke meters (m³) te berekenen.

  Liever zelf geen ingewikkelde berekening maken? Gebruik onze handige calculator onder op deze pagina!

  Tips aanleggen split

    • Gewicht per m²: Voor een fijn-middelgrof formaat split kunt u uitgaan van 75kg per m². Bij een grover formaat dan 32mm heeft u iets meer nodig vanwege de dikkere laagdikte.

    • Dekking: Met 1m³ stenen bedekt u ongeveer 20m². Een midibag van 1000kg bedekt ongeveer 14m².

    • Benodigde laagdikte: Voor een optimale dekking wordt een laagdikte van 5-6cm aanbevolen. Een dunnere laag kan ertoe leiden dat de ondergrond zichtbaar wordt, terwijl een dikkere laag onpraktisch kan zijn voor gebieden waar u met de fiets of auto overheen rijdt.
    • Gebruik worteldoek of grindmatten: Gebruik voor een stevige en stabiele oprit grindmatten. Voor minder onderhoud is het aan te bevelen om worteldoek onder uw grind te plaatsen. 

   Hoeveel split per m2 BodemGigant

   Voordelen van split in uw tuin

     • Uitstraling: Split biedt een natuurlijke en stijlvolle uitstraling.

     • Duurzaamheid: Het is een lange termijn oplossing die weinig onderhoud vergt.

     • Waterafvoer: Het bevordert de drainage en voorkomt waterophoping.

     • Milieuvriendelijk: Het is een duurzame keuze die helpt bij het verminderen van bodemerosie.

    Conclusie hoeveelheid split

    Het correct berekenen van de laagdikte die u nodig heeft voor uw tuinproject is essentieel voor een succesvol resultaat. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheid materiaal bestelt, waardoor verspilling wordt voorkomen en uw project soepel verloopt. Split biedt niet alleen praktische voordelen, maar maakt een tuin ook mooier. Voor uw grind- en split is BodemGigant uw betrouwbare partner, met een breed assortiment aan kwaliteitsproducten die geschikt zijn voor elk project!

    Eenvoudig bestellen bij BodemGigant

    Bij BodemGigant begrijpen we dat gemak belangrijk is. Daarom kunt u eenvoudig uw split bestellen in bigbags van 0,5, 0,7, of 1m3, afhankelijk van de grootte van uw project. Voor grotere aanvragen bieden we ook de mogelijkheid om losgestort te leveren. Doe dan een aanvraag via deze pagina. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling op een efficiënte en zorgvuldige manier op de door u gewenste locatie wordt afgeleverd.

    Kies voor de producten van BodemGigant voor een duurzame, stijlvolle en praktische oplossing voor uw tuin- en landschapsprojecten. Met onze verschillende soorten en fracties vindt u gegarandeerd de perfecte match voor uw tuin. Bestel vandaag nog en transformeer uw tuin!

    Hoeveel bigbags nodig?

    Lengte in m


    Breedte in m


    hoogte in cm


    Aantal Big Bags:

    Compleet aanbod
    Compleet aanbod in bodemverbeteraars en bedekkers
    voor de hovenier en particulier!
    Snel bezorgd
    Bespaar tijd; Geleverd op een dag naar keuze direct op de juiste locatie. Kies tijdens het afrekenen zelf je
    bezorgdag.
    Advies op maat
    We helpen je bij kiezen van de juiste producten – voor een florerende en gezonde bodem. 

    Nog vragen?

    Neem contact met ons op

    Vragen op dag van levering

    Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

    Volg ons