Skip to content

Lavastenen

Welkom bij BodemGigant, waar wij uw tuin mooier maken met de beste lavastenen op de markt! Lavasteen is een veelgebruikt materiaal in de tuin- en landschapsinrichting, bekend om zijn veelzijdigheid en esthetische uitstraling. Lavastenen, afkomstig uit vulkanische gebieden, zijn niet alleen een lust voor het oog maar bieden ook tal van praktische voordelen voor uw tuin en landschapsprojecten. Bij Bodemgigant koopt u gemakkelijk en snel uw lavasteen voor uw tuin of oprit. Thuis geleverd in handige bigbags! Op zoek naar een grote hoeveelheid? Vraag dan een offerte voor los gestort product aan!

 • Lava split 8/16mm

  Lava split – Lavakorrel

  122,00157,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • Bodemgigant Lava breuksteen 40/80mm

  Lava breuksteen 40/80mm

  112,00150,00 Incl BTW.
  Opties selecteren

Hoeveel heb je nodig?

Lengte in m


Breedte in m


hoogte in cm


Aantal Big Bags:

Voordelen en toepassingen van lavastenen in uw tuin

Wat is lavasteen?

Lavasteen, zoals de naam al doet vermoeden, is een gesteente dat gevormd wordt bij de stolling van lava. Deze stenen zijn typisch poreus van aard, wat hen unieke eigenschappen geeft en bruikbaar maakt voor drainage omdat ze veel water op kunnen nemen. Door de snelle afkoeling van de lava op het aardoppervlak, ontstaat er een steen met een ruwe textuur en een rijke, natuurlijke uitstraling.

Toepassingen van lavasteen

Lavastenen zijn geschikt voor diverse toepassingen binnen en buiten uw tuin:

 1. Decoratie: Met hun robuuste uitstraling en rijke kleur, van diepzwart tot roodbruin, zijn lavastenen perfect als decoratief element in tuinen. 
 2. Waterpartijen en vijvers: Lavastenen zijn ideaal voor rondom waterpartijen. Hun poreuze structuur helpt bij de filtratie van het water en ondersteunt de groei van micro-organismen.
 3. Rotstuinen: Gebruik lavastenen om een natuurlijk ogende rotstuin te creëren.
 4. Bodemdrainage: De poreuze structuur van lavastenen maakt ze uitstekend geschikt voor drainageoplossingen in de tuin, waardoor overtollig water gemakkelijk weg kan stromen. Hierom worden lavastenen veel toegepast in plantenbakken als waterbuffer. Lavasteen kan ook gebruikt worden als drainagelaag onderin potten en bloembakken. Lava wordt ook toegepast op wat vochtigere gronden waar men lavendel wenst aan te planten. Lavendel staat van nature graag niet te nat en dus zal de lava zorgen voor een betere drainage van de grond.
Lavastenen

Ons assortiment: lava breuksteen en lavasplit

Bij BodemGigant bieden we zowel Lava Breuksteen in de maat 40/80mm als Lavasplit in de maten 8/16mm en 16/32mm. Deze verschillende maten en vormen bieden flexibiliteit voor uw specifieke behoeften:

 • Lava Breuksteen (40/80mm): Ideaal voor gebruik in steenkorven of als decoratie in uw tuin.
 • Lavasplit (8/16mm en 16/32mm): Perfect voor paden en als bodembedekking in rotstuinen, biedt een meer verfijnde afwerking.

Eenvoudig lavastenen bestellen bij BodemGigant

Bij BodemGigant begrijpen we dat gemak belangrijk is. Daarom kunt u eenvoudig uw stenen bestellen in bigbags van 0,5, 0,7, of 1m3, afhankelijk van de grootte van uw project. Voor grotere aanvragen bieden we ook de mogelijkheid om losgestort te leveren. Doe dan een aanvraag via deze pagina. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling op een efficiënte en zorgvuldige manier op de door u gewenste locatie wordt afgeleverd.

Kies voor de producten van BodemGigant voor een duurzame, stijlvolle en praktische oplossing voor uw tuin- en landschapsprojecten. Met onze verschillende soorten en fracties vindt u gegarandeerd de perfecte match voor uw tuin. Bestel vandaag nog en transformeer uw tuin!

Compleet aanbod
Compleet aanbod in bodemverbeteraars en bedekkers
voor de hovenier en particulier!
Snel bezorgd
Bespaar tijd; Geleverd op een dag naar keuze direct op de juiste locatie. Kies tijdens het afrekenen zelf je
bezorgdag.
Advies op maat

We helpen je bij kiezen van de juiste producten – voor een florerende en gezonde bodem. 

Gratis handmonster aanvragen?

De perfecte split voor uw project!

Bij BodemGigant begrijpen we dat het kiezen van de juiste soort voor uw project een belangrijke beslissing is. Daarom bieden wij de mogelijkheid om gratis handmonsters aan te vragen, zodat u zeker kunt zijn van de juiste keuze!

Waarom een handmonster aanvragen?

 1. Zekerheid: Met een handmonster kunt u de textuur, kleur en kwaliteit van de stenen zelf ervaren voordat u een grote bestelling plaatst. Zo weet u zeker dat het aan uw verwachtingen voldoet.

 2. Visuele vergelijking: Het kan soms lastig zijn om de exacte kleur van grind of split op een computerscherm weer te geven. Met een handmonster kunt u de kleur nauwkeurig vergelijken met uw projectbehoeften.

 3. Tastbare ervaring: Door de stenen in uw handen te hebben, kunt u de textuur voelen en ervaren hoe het eruitziet in verschillende lichtomstandigheden. Dit helpt u om de juiste keuze te maken.

Hoe vraag ik een gratis handmonster aan bij BodemGigant?

Het aanvragen van een handmonster is eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Ga naar de pagina Gratis Handmonster Aanvragen op onze website.

 2. Selecteer de soort waarin u geïnteresseerd bent.

 3. Vul uw contactgegevens in, inclusief naam en verzendadres.

 4. Bevestig uw aanvraag.

Onze kwaliteit

Bij BodemGigant streven we naar uw volle tevredenheid. Daarom sturen we uw handmonster zo snel mogelijk op, zodat u uw project kunt plannen met volledig vertrouwen in de keuze voor.

Vraag vandaag nog uw gratis handmonster aan en ontdek de perfecte soort voor uw project. Bij BodemGigant staan we klaar om u te helpen de juiste beslissing te nemen voor een prachtig resultaat.

Waarom Bodem Gigant?