Skip to content

Plantenvoeding en bodembiologie

Voor een lang en gezond plantenleven moet je zorgen voor de juiste voeding van de planten. Vooral buitenplanten, die normaal gesproken in een ander klimaat groeien, hebben specifieke voedingsstoffen nodig. Ons aanbod bestaat zowel uit plantenvoeding voor binnen- en buitenplanten en uit bacteriën en schimmels voor optimale wortelgroei.

 • PHC Flowersaver plus®

  89,00399,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • PHC OPF 11-0-5 meststof

  79,002.099,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • PHC Fulvic 25 Biostimulant

  100,003.500,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • PHC TerraPulse Biovin granulaat

  66,002.150,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • PHC Healthy Start® meststoftabletten

  139,00299,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • Substrado® Actisoil bodemverbeteraar bodemgigant

  Bodemverbeteraar – Actisoil – 1m3 – Bigbag

  162,00 Incl BTW.
  Toevoegen aan winkelwagen

Wat is Plantenvoeding?

Plantenvoeding is een mix van voedingsstoffen die planten nodig hebben om te groeien, bloeien en zich te ontwikkelen. Deze voedingsstoffen omvatten essentiële elementen zoals stikstof, fosfor en kalium, maar ook micronutriënten zoals magnesium, calcium en ijzer.

Het toevoegen van plantenvoeding is daarom essentieel om hun groei en bloei te optimaliseren. Maar ook binnenplanten putten na verloop van tijd voedingsstoffen uit de potgrond, waardoor regelmatige voeding noodzakelijk is.

Plantenvoeding kan in verschillende vormen komen, zoals vloeibare voeding, korrels of poeders, en kan worden toegepast op zowel binnen- als buitenplanten. Het kiezen van de juiste plantenvoeding en het opvolgen van een passend voedingsschema zijn van vitaal belang voor het behouden van een gezonde en weelderige plantengroei.

Wanner plantenvoeding geven?

Het is belangrijk om plantenvoeding te geven op het juiste moment om optimale resultaten te behalen. Voor buitenplanten is het ideaal om in het voorjaar te beginnen met voeden, wanneer de groei begint. Dit kan vervolgens gedurende het groeiseizoen regelmatig worden herhaald, meestal om de paar weken tot maanden, afhankelijk van het type plant en de voedingsbehoefte.

Voor binnenplanten raden wij aan om tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding te geven, meestal elke 4 tot 6 weken. Dit kan uiteraard variëren afhankelijk van de plantensoort en de omstandigheden.

Hoe vaak plantenvoeding geven?

De frequentie van plantenvoeding hangt af van verschillende factoren, zoals de soort plant, de grootte van de pot, het type voeding en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om buitenplanten tijdens het groeiseizoen regelmatig te voeden, ongeveer elke 4 tot 6 weken. Voor binnenplanten kan een vergelijkbaar schema worden gevolgd, maar het is belangrijk om de specifieke behoeften van elke plant te begrijpen en te observeren om over- of onderbemesting te voorkomen.

Bodembiologie van Plant Health Cure

Het is met PHC producten mogelijk om drastisch te besparen op bestrijdingsmiddelen, maar ook op meststoffen. De gebruiker haalt minstens dezelfde productie tegen lagere kosten en het gewas is gezonder. De producten van Plant Health Cure dragen daarmee in belangrijke mate bij aan de verduurzaming van de groensectoren.

Het is een gegeven dat het gebruik van kunstmest automatisch leidt tot het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De beste gewasbescherming komt vanuit de eigen plantweerbaarheid, daarom is een gezonde bodembiologie essentieel voor gezonde gewassen.​ Wij zijn nu verantwoordelijk voor de toekomst van volgende generaties. PHC ontwikkelt nuttige bodemschimmels, bodembacteriën en plantaardige meststoffen die bodemleven stimuleren en planten weerbaar maken. Het doel is om het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en chemie zo ver mogelijk terug te dringen, zonder productieverlies. Zie de onderstaande video voor een uitleg van de werking van de PHC producten.

Waarom Bodem Gigant?