Skip to content
Rillencompostering

Compost speelt een belangrijke rol in de wereld van tuinieren, landbouw, tuinbouw en bodemverbetering. Maar wat is compost precies en hoe draagt het bij aan een gezonde en bloeiende tuin? In deze blog duiken we diep in het concept van compostering, de voordelen ervan, en hoe het gebruikt kan worden in uw tuin. Leer alles over wat deze bodemverbeteraar is in deze blog!

Wat is compost: Een natuurlijk proces

Compost is in feite het resultaat van het natuurlijke afbraakproces van organische materialen zoals bladeren, tuinafval, fruit- en groenteafval. Dit proces wordt uitgevoerd door micro-organismen zoals bacteriën en schimmels, die het organische materiaal omzetten in een rijke, donkere, aardeachtige substantie. De natuurcompost van BodemGigant wordt gemaakt van herwinbare, natuurlijke materialen, zoals snoeihout, gras, blad en ander groenafval. Doordat het bestaat uit 100% plantaardig materiaal, bevat het precies wat planten nodig hebben: de juiste voedingselementen in de juiste verhouding. Ook kan de bodem beter vocht vasthouden en drogen planten minder snel uit. Bovendien is onze natuurcompost ook goed geschikt voor biologische teelt!

De ingrediënten

 • Groene materialen: Dit zijn materialen rijk aan stikstof zoals groente- en fruitresten, koffiedik en vers tuinafval.
 • Bruine materialen: Dit zijn koolstofrijke materialen zoals bladeren, stro, houtsnippers en karton.
 • Water en lucht: Beide zijn essentieel voor het composteringsproces, waarbij water zorgt voor vocht en lucht helpt bij de oxidatie van organisch materiaal.

De voordelen van compost in uw tuin:

 1. Verbetering van de bodemstructuur: Het helpt bij het creëren van een losse, kruimelige bodemstructuur die essentieel is voor wortelgroei.
 2. Verhoogde vruchtbaarheid: Het voegt essentiële voedingsstoffen toe aan de bodem, wat resulteert in gezondere plantengroei.
 3. Waterretentie: Compost heeft een hoog waterhoudend vermogen, wat helpt bij het behouden van vocht in de grond.
 4. Natuurlijke ziektepreventie: Het gebruik van deze bodemverbeteraar kan helpen bij het onderdrukken van bepaalde bodemziekten en plagen.

Hoe en wanneer compost gebruiken?

Toepassing van compost in uw tuin

 • Als bodemverbeteraar: Meng het door de bestaande grond om de algehele kwaliteit te verbeteren.
 • Als mulchlaag: Een laag rond planten helpt bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid.
 • Bij het planten: Voeg het toe aan plantgaten om een rijke voedingsbodem te creëren.

Beste tijdstip voor compostgebruik

Lees hier onze blog over wanneer je het beste compost in de tuin kan gebruiken!

 • In het voorjaar: Voor het plantseizoen om de bodem te verrijken.
 • In het najaar: Als voorbereiding op de winter, om de bodemstructuur te behouden en voedingsstoffen toe te voegen voor het volgende groeiseizoen.

Een onmisbaar element in uw tuin!

Compost is niet zomaar een toevoeging aan uw tuin; het is een essentiële component voor het behoud van een gezonde en vruchtbare bodem. Bij BodemGigant begrijpen we het belang van kwalitatieve bodemverbeteraars en bieden wij een reeks compostproducten aan die perfect aansluiten bij uw tuinbehoeften. Door het gebruik van compost draagt u bij aan een duurzamere tuinomgeving en zorgt u voor een weelderige, gezonde plantengroei. Ontdek ons assortiment en geef uw tuin de voedingsrijke boost die het verdient!

Op zoek naar hoge kwaliteit compost geschikt voor Biologische teelt of een moestuin? Bekijk dan onze natuurcompost!

Nog vragen?

Neem contact met ons op

Vragen op dag van levering

Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

Volg ons