Skip to content

Winter

Zelfs de winter is een perfect moment voor het aanbrengen van een compost laag. Als u vroegtijdig compost aanbrengt heeft het namelijk de tijd om langzaam in de aarde te trekken.

Waarom is het nuttig als de compost langzaam kan intrekken? Compost bevat veel voedingsstoffen, schimmels, bacteriën, en ander nuttig bodemleven. Als het de tijd krijgt om zich te vermengen met de bestaande ondergrond dan zijn de voedingsstoffen in het voorjaar direct beschikbaar voor je planten en struiken. De compost verbeterd de biodiversiteit in de grond en zorgt voor meer nutriënten voor uw planten. Ook schimmels zijn een belangrijke schakel: de schimmels van de compost komen op de wortels van de planten. De schimmels nemen onder andere stikstof op wat daarna makkelijker door de plant opgenomen kan worden. Zo creëer je een prachtig evenwicht in de bodem; symbiose!

Bent u ook al klaar om compost te strooien?

Beschermen van planten in de winter

Naast het strooien van compost in de winter kan het bedekken met een grondbedekker ook grote voordelen hebben. Het voornaamste voordeel hierbij is het beschermen van uw planten tegen vorstschade. Door de afdekkende laag op de bodem heeft u minder snel vorstschade aan uw planten. Om de bodem te bedekken kunt u gebruik maken van een schors zoals Pin Maritime of  houtsnippers.
Compleet aanbod
Compleet aanbod in bodemverbeteraars en bedekkers
voor de hovenier en particulier!
Snel bezorgd
Bespaar tijd; Geleverd op een dag naar keuze direct op de juiste locatie. Kies tijdens het afrekenen zelf je
bezorgdag.
Advies op maat
We helpen je bij kiezen van de juiste producten – voor een florerende en gezonde bodem. 

Waarom Bodem Gigant?