Skip to content

Wit grind

Wit grind is perfect voor tuinen en opritten. Bij Bodemgigant bestel je eenvoudig hoogwaardig wit grind in bigbags of los gestort. Ideaal voor diverse landscaping projecten. Thuis geleverd in handige bigbags van 1,0 – 0,7 of 0,5 m3. Op zoek naar een grote hoeveelheid? Vraag dan een offerte voor los gestort wit grind aan!

 • Kasteelgrind / Castle grind van bodemgigant

  Castle grind

  148,00219,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • Boerengrind

  Maasgrind/boerengrind

  112,00155,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • Wit grind bodemgigant

  Witte Limburgse grind 8/16mm

  123,00160,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • Crystal White grind bestellen

  Crystal White grind

  202,00329,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • Crystal White grind bestellen

  Carrara grind

  202,00329,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • flamingo-grind-1425-BodemGigant

  Flamingo grind / Frozen pink grind – 14/25mm

  245,00409,00 Incl BTW.
  Opties selecteren
 • Rosa milano grind 12/18mm

  Rosa milano grind 12/18mm

  251,00417,00 Incl BTW.
  Opties selecteren

Hoeveel wit grind heb je nodig?

Lengte in m


Breedte in m


hoogte in cm


Aantal Big Bags:

Wat is wit grind en waarom is het geschikt voor mijn tuin?

Grind kopen voor uw tuin!

Bodemgigant biedt een snelle en efficiënte levering van wit grind in bigbags door heel Nederland. De levering vindt doorgaans binnen 3 werkdagen plaats, direct bij jou thuis op de oprit of voordeur. Voor extra gemak is er de optie voor een levering op een specifieke dag tegen een kleine meerprijs. Wit grind is niet alleen veelzijdig en aanpasbaar aan verschillende stijlen en voorkeuren, maar het is ook duurzaam, onderhoudsarm, en milieuvriendelijk. Dit natuurlijke materiaal biedt uitstekende drainage, waardoor het effectief wateroverlast in tuinen voorkomt en een praktische keuze is voor zowel grote als kleine tuinprojecten. Bekijk ook alle soorten en kleuren grind

Wat is wit grind?

Grind is natuurlijk afgerond gesteente dat typisch wordt gevonden op rivierbodems, waar het door water en zand wordt gladgeslepen. Dit proces van natuurlijke erosie geeft grind zijn kenmerkende ronde vorm. Grind dat aan rotskusten wordt verzameld, wordt ook door de golven afgeslepen. Veelal wordt het gewonnen uit gebieden waar oude rivieren stroomden, en wordt het gemengd met zand gevonden.

Bij BodemGigant bieden we een breed scala aan grind, van kleine kiezelstenen perfect voor tuinpaden tot grotere stenen die geschikt zijn voor stevige opritten. Ons grind is zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit en duurzaamheid, en is afkomstig uit gecontroleerde en duurzame bronnen. Ontdek de diversiteit en kwaliteit van ons aanbod, inclusief ons populaire wit grind, dat bijdraagt aan een heldere en natuurlijke uitstraling in elke tuin. Voor meer details over de verschillen tussen grind en split, en hoe deze kunnen worden toegepast in uw projecten, bieden wij uitgebreide informatie en advies.

Benieuwd naar wat de verschillen zijn tussen wit grind en split? Lees hier de verschillen tussen grind en split.

Bodemgigant castle grind sierpad

Eenvoudig bestellen bij BodemGigant

Uw stenen bestellen bij BodemGigant is gemakkelijk en efficiënt. Kies de soort en hoeveelheid die past bij uw project, en wij zorgen voor een snelle levering direct op de gewenste locatie. Onze kiezels en stenen wordt geleverd in bigbags, wat het transport en gebruik ervan vereenvoudigt.

Grind wordt vaak gebruikt als bedekker voor opritten of parkeerplaatsen. Een groot voordeel van de toepassing van kiezels als verharding is dat het hemelwater via de natuurlijk ondergrond wordt afgevoerd. Dit in tegenstelling tot straatwerk waarbij het hemelwater wordt afgevoerd richting het rioolsysteem. De natuurlijke afwatering heeft als voordeel dat er minder druk op het rioolsysteem komt en houdt de natuurlijk balans van het grondwater beter op peil.

Wat betekenen de fracties?

Bij veel van de aangeboden soorten grind zal u de “fractie” vermeld zien. Dit betekent simpelweg de grote van korrels waarop gezeefd is. Tijdens het zeven worden de te grote of te kleine stenen er namelijk uit gesorteerd. De fractie bestaat altijd uit 2 getallen, de bovenmaat (Maximale grote) en ondermaat (minimale grote). Zo duidt 8/16 bijvoorbeeld aan dat de korrels tussen de 8 en 16 milimeter zijn.

Voordelen van wit grind

BodemGigant zorgt voor een snelle levering van grind in bigbags door heel Nederland, meestal binnen drie werkdagen. De grind wordt gemakkelijk tot aan uw deur of op de oprit bezorgd. Voor wie specifieke leveringsvoorkeuren heeft, bieden we tegen een extra vergoeding de optie voor levering op een vaste dag. Veel gebruikers kiezen voor splitplaten of worteldoek onder het grind om onkruidgroei tegen te gaan. Grind biedt veel voordelen:

 • Veelzijdigheid: Grind is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, vormen en maten, waardoor het naadloos aansluit bij uw persoonlijke stijl en tuininrichting.
 • Duurzaamheid: Grind is een robuust materiaal dat lang meegaat met minimale onderhoudsvereisten, ideaal voor drukbezochte tuinen en opritten.
 • Waterafvoer: Door de uitstekende drainage-eigenschappen helpt grind om waterophoping en de daarmee gepaard gaande problemen in de tuin te voorkomen.
 • Milieuvriendelijk: Als natuurproduct is grind een ecologisch verantwoorde keuze die bijdraagt aan een duurzame tuinomgeving.
 • Eenvoudige plaatsing: Grind is snel en gemakkelijk aan te brengen, wat het een praktische optie maakt voor diverse tuinprojecten.

Deze eigenschappen maken grind een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een praktische en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor hun tuin.

Variaties van wit grind

Limburgs wit grind

Binnen de categorie wit grind zijn er verschillende varianten beschikbaar, zoals Limburgs wit grind dat bekend staat om zijn zuiverheid en gelijkmatige textuur. We bieden dit grind aan in verschillende maten, waaronder 8/16 mm, wat het geschikt maakt voor een breed scala aan toepassingen. Voor diegenen die een nog fijnere esthetiek zoeken, is er ook grind in Carrara wit dat een nog wittere tint en een fijnere structuur heeft.

Carrara wit grind

Met Carrara Grind haal je een vleugje elegantie in je tuin. Dit prachtige witte marmergrind is als een laag verse sneeuw die je tuin verandert in een oase van schoonheid en rust! Carrara grind is zeer een sierlijk wit marmergrind. Dit grind is geschikt voor gebruik als siersplit op tuinpad en terras, en zelfs sterk genoeg om op de oprit te gebruiken, eventueel toegepast in splitplaten!

Beschikbaar in meerde fracties: 8/16mm – 16/25- 25/40 (mm). Het is een harde gesteente met goede slijtvastheid en kleurbehoud en een natuurlijk product.

Eenvoudig wit grind kopen

Het aanschaffen van wit grind bij BodemGigant is eenvoudig. U kunt kiezen uit big bags of los gestorte hoeveelheden, afhankelijk van de grootte van uw project. Onze website biedt alle informatie die u nodig heeft om de juiste hoeveelheid grind te bestellen, inclusief tips voor het berekenen van de benodigde hoeveelheid. Leer hoeveel grind u nodig heeft.

Compleet aanbod
Compleet aanbod in bodemverbeteraars en bedekkers
voor de hovenier en particulier!
Snel bezorgd
Bespaar tijd; Geleverd op een dag naar keuze direct op de juiste locatie. Kies tijdens het afrekenen zelf je
bezorgdag.
Advies op maat

We helpen je bij kiezen van de juiste producten – voor een florerende en gezonde bodem. 

Gratis handmonster aanvragen?

De perfecte variant voor jouw project!

Bij BodemGigant begrijpen we dat het kiezen van de juiste soort voor uw project een belangrijke beslissing is. Daarom bieden wij de mogelijkheid om gratis handmonsters aan te vragen, zodat u zeker kunt zijn van de juiste keuze!

Waarom een handmonster aanvragen?

 1. Zekerheid: Met een handmonster kunt u de textuur, kleur en kwaliteit van het grind of split zelf ervaren voordat u een grote bestelling plaatst. Zo weet u zeker dat het aan uw verwachtingen voldoet.

 2. Visuele vergelijking: Het kan soms lastig zijn om de exacte kleur van grind of split op een computerscherm weer te geven. Met een handmonster kunt u de kleur nauwkeurig vergelijken met uw projectbehoeften.

 3. Tastbare ervaring: Door het grind of split in handen te hebben, kunt u de textuur voelen en ervaren hoe het eruitziet in verschillende lichtomstandigheden. Dit helpt u om de juiste keuze te maken.

Hoe vraag ik een gratis handmonster aan bij BodemGigant?

Het aanvragen van een handmonster is eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Ga naar de pagina Gratis Handmonster Aanvragen op onze website.

 2. Selecteer de grind- of splitsoort waarin u geïnteresseerd bent.

 3. Vul uw contactgegevens in, inclusief naam en verzendadres.

 4. Bevestig uw aanvraag.

Onze kwaliteit

Bij BodemGigant streven we naar uw volle tevredenheid. Daarom sturen we uw handmonster zo snel mogelijk op, zodat u uw project kunt plannen met volledig vertrouwen in de keuze voor.

Vraag vandaag nog uw gratis handmonster aan en ontdek de perfecte soort voor uw project. Bij BodemGigant staan we klaar om u te helpen de juiste beslissing te nemen voor een prachtig resultaat.

Waarom Bodem Gigant?