Skip to content

Hoe wordt compost gemaakt?

Hoe wordt compost gemaakt?

Compost is de ruggengraat van een vruchtbare tuin. Maar hoe wordt compost nu precies gemaakt? Bij BodemGigant geloven we in de kracht van natuurcompost als een duurzame oplossing voor bodembemesting. In deze blog nemen we u mee door het proces van compostproductie, de kwaliteitsborging en waarom onze natuurcompost zich onderscheidt.

Hoe wordt compost gemaakt? De herkomst van onze natuurcompost

Onze natuurcompost wordt geproduceerd uit houtachtig groenafval. Dit omvat een breed scala aan natuurlijke materialen, van takken tot gras. Een belangrijk kenmerk van onze compost is dat deze goed gecomposteerd is. Dat betekent dat het materiaal grondig verteerd is, minder zuur is en beter opneembaar voor planten. Hierdoor worden ook veel onkruidzaden onschadelijk gemaakt.

Het verschil met GFT compost

In tegenstelling tot veel andere compostsoorten die uit GFT-afval worden gemaakt, bevat onze natuurcompost minder huisafval en is deze minder zuur. Dit maakt het een superieure keuze voor uw tuin of gazon.

Rillencompostering
Een voorbeeld van het omzetten van een composthoop door middel van rillencompostering

Het productieproces: Rillen compostering

Het unieke aan ons productieproces is de methode van ‘rillen compostering’. Hierbij worden grote, langwerpige hopen met groenafval opgezet die machinaal gemengd worden. Dit versnelt het composteerproces en zorgt voor een homogener product.

Duurzaamheid in het Proces

Wat onze compost duurzaam maakt, is het sluiten van de groenafvalkringloop. Gemeenten leveren bijvoorbeeld bladafval en gesnoeide takken aan, dat vervolgens gesorteerd, gefilterd en gecomposteerd wordt. Zo brengen we organische stof terug in de bodem, een essentiële stap in duurzaam bodembeheer.

Kwaliteitsborging van onze compost

De kwaliteit van onze compost is van het grootste belang. We zorgen voor:

  • Veilige en Hoogwaardige Compost: Door strikte procesvoering wordt de kwaliteit van ons compostproduct gewaarborgd.
  • Minimale Contaminatie: We streven ernaar om de aanwezigheid van plastics of ander zwerfafval in onze reststromen te minimaliseren.
  • Voldoen aan Kwaliteitseisen: Onze compost voldoet aan strenge kwaliteitseisen en wordt regelmatig gekeurd.
  • Consistente Waardes: We streven ernaar om de waardes in onze compost zo constant mogelijk te houden.

Hygiënisatie van Compost

Door het continu omzetten van de compost tijdens het productieproces, en de juiste procescondities, wordt hygiënisatie van de compost gewaarborgd. Dit proces zorgt ervoor dat de compost vrij is van schadelijke organismen en ziektekiemen.

Compost van BodemGigant; een duurzame keuze

De productie van compost is een complex proces dat zorgvuldigheid en kennis vereist. Bij BodemGigant staan we garant voor hoogwaardige, duurzame compost die uw tuin of gazon verrijkt en bijdraagt aan een gezonde bodem. Kies voor onze natuurcompost en ondersteun de duurzaamheid van uw tuin. Met BodemGigant kiest u voor een groene toekomst!

Op zoek naar hoge kwaliteit compost geschikt voor Biologische teelt of een moestuin? Bekijk dan onze natuurcompost!

Hoe wordt compost gemaakt

Nog vragen?

Neem contact met ons op

Vragen op dag van levering

Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

Volg ons