Skip to content
verschillende tuianardes

Wat zijn de verschillende tuinaardes?

Welke tuinaarde is het beste voor mijn project?

Elk tuinproject heeft specifieke vereisten als het gaat om tuinaarde. Afhankelijk van wat je wilt planten of aanleggen, is de keuze van de juiste soort aarde cruciaal voor het succes van je tuin. Hieronder lichten we de verschillende soorten tuinaarde toe die beschikbaar zijn bij BodemGigant en adviseren we je over hun beste toepassingen.

Zo is natuurcompost ideaal voor het verrijken van de bodem, terwijl bemeste tuinaarde verrijkt is met compost voor direct planten. Tuinturf of tuinveen is perfect voor zuurminnende planten, en teelaarde dient als basis voor ophogen en egaliseren. Specifieke potgrond is ontwikkeld voor potplanten door zijn lichte, voedingsrijke samenstelling, en bomengrond is geoptimaliseerd voor de groei van bomen en grote struiken. Elk product is afgestemd op specifieke behoeften, of het nu gaat om het planten van bomen, het aanleggen van tuinpaden of het verbeteren van de bodemstructuur, zodat elke tuinier het juiste type grond kan kiezen voor zijn project.

Compost – Natuurcompost

Natuurcompost is een essentiële bodemverbeteraar die rijk is aan organisch materiaal. Het helpt bij het verbeteren van de bodemstructuur door het verhogen van de voedingsstoffen en het bevorderen van een gezonde groei van planten. Dit product is ideaal voor tuiniers die hun tuin willen verrijken, vooral in gebieden waar de grond uitgeput of arm is. Door natuurcompost te mengen met de bestaande grond, verbeter je de waterretentie en luchtigheid, wat cruciaal is voor de wortelontwikkeling van planten. Het is bijzonder effectief voor bloembedden en groenteperken, waar het een boost geeft aan bloeiende planten en productieve groenten. Een kubieke meter natuurcompost kan een aanzienlijk oppervlak bedekken, afhankelijk van de toepassing.

Prijs: €149,00 – Aanbieding: €139,00
Toepassing: Natuurcompost is perfect voor het verbeteren van de bodemstructuur en het verhogen van de voedingswaarde van je tuin. Deze compost is ideaal voor het revitaliseren van uitgeputte grond in bloembedden en groenteperken. Het bevordert een gezonde groei van planten en bloemen door natuurlijke, organische stoffen toe te voegen aan de grond.

 

Bemeste Tuinaarde

Bemeste tuinaarde is een mix van schone grond en organische compost, die samen een voedzame basis vormen voor een breed scala aan plantprojecten. Deze tuinaarde is speciaal ontwikkeld om direct te planten, waardoor het ideaal is voor het aanleggen van nieuwe tuinen, het vervangen van oude grond, of het opvullen van plantenbakken. Het hoge gehalte aan organische stof verbetert de bodemstructuur, verhoogt de vochtretentie en biedt essentiële voedingsstoffen die de plantengroei stimuleren. Het is ook perfect voor het egaliseren van de grond en het creëren van een gelijkmatige ondergrond voor het aanleggen van graszoden.

Prijs: €159,50 – Aanbieding: €135,50
Toepassing: Bemeste tuinaarde is een verrijkte grond die bijzonder geschikt is voor direct planten. Deze aarde is verrijkt met compost en andere organische materialen waardoor het een hogere voedingswaarde heeft. Gebruik deze tuinaarde voor het aanplanten van bomen, struiken en andere vaste planten. Ook uitstekend voor het egaliseren en verrijken van de bodem in je tuin.

Tuinturf / Tuinveen

Tuinturf, of tuinveen, is bijzonder gunstig voor zuurminnende planten zoals rododendrons, azalea’s, en blauwe bessenstruiken. Het verlaagt de pH-waarde van de grond, waardoor deze planten kunnen floreren in een zure omgeving. Tuinveen verbetert ook de structuur van de bodem en verhoogt het vermogen om water vast te houden, wat cruciaal is tijdens droge periodes. Dit product kan gemengd worden met de bestaande tuinaarde om de optimale groeiomstandigheden te creëren, of als een mulchlaag worden gebruikt om vocht te behouden en onkruidgroei te onderdrukken.

Prijs: €189,00 – Aanbieding: €179,00
Toepassing: Tuinturf, of tuinveen, is ideaal voor zuurminnende planten zoals rododendrons, azalea’s en blauwe hortensia’s. Het verzuurt de bodem en verbetert de waterretentie, wat essentieel is voor deze plantensoorten.

Teelaarde

Teelaarde is de perfecte oplossing voor het ophogen en egaliseren van tuinen. Deze aarde is vrij van stenen en andere verontreinigingen, waardoor het een ideale basis vormt voor het aanleggen van tuinen, het verbeteren van de bodemkwaliteit, of het voorbereiden van de grond voor zaaien of beplanting. Teelaarde kan ook gebruikt worden voor het creëren van verhoogde bedden waar groenten en bloemen in kunnen worden geplant. Door zijn veelzijdigheid en economische voordelen is het een populaire keuze onder zowel hobbytuiniers als professionele landschapsontwerpers.

Prijs: €164,00 – Aanbieding: €140,00
Toepassing: Teelaarde is de basisgrond voor veel tuinprojecten en is vooral nuttig voor het ophogen en egaliseren van grondoppervlakken. Het biedt een goede basis voor het zaaien van gras en andere bodembedekkers.

Potgrond

Substrado Potgrond is speciaal samengesteld voor het gebruik in containers en potten. Deze potgrond is rijk aan voedingsstoffen, die essentieel zijn voor de gezondheid en groei van potplanten. Het biedt uitstekende drainage en voorkomt waterstagnatie, wat wortelrot kan veroorzaken. Deze potgrond is ideaal voor binnen- en buitengebruik, en is perfect voor het kweken van bloemen, kruiden, en zelfs groente in potten. De lichte en luchtige structuur zorgt ervoor dat de wortels van de planten zich gemakkelijk kunnen ontwikkelen en toegang hebben tot de benodigde lucht en vocht.

Prijs: €149,00 – Aanbieding: €139,00
Toepassing: Deze potgrond is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in potten en plantenbakken. Het is rijk aan voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage, wat cruciaal is voor het gezond houden van potplanten.

Bomengrond

Bomengrond van BodemGigant is speciaal ontworpen voor het aanplanten van bomen en grote struiken. Deze grond bevat alle essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van een sterk wortelstelselen gezonde groei. Deze grondmix is verrijkt met voedingsstoffen die een vitale start bieden voor jonge bomen en struiken. Bomengrond helpt bij het vasthouden van vocht, bevordert de wortelgroei en zorgt voor een stabiele basis, wat essentieel is in de eerste groeifasen van bomen. Dit maakt het een ideale keuze voor nieuwe aanplantingen en voor het vervangen van grond rond bestaande bomen in stedelijke en landelijke tuinomgevingen.

Prijs: €159,50 – Aanbieding: €135,50
Toepassing: Bomengrond is specifiek samengesteld om de groei van bomen en grote struiken in open grond te ondersteunen. Het bevat de juiste balans van voedingsstoffen om een sterke wortelgroei en algemene gezondheid van de bomen te bevorderen.

Wat is de beste tuinaarde?

Benieuwd wat de beste bemeste tuinaarde is? Lees onze blog alles wat je moet weten over tuinaarde. Hier lees je alles over de verschillende tuinaardes en wat je wanneer moet kiezen.
Onze tuinaarde is een uitstekende basis voor beplanting. Ideaal om direct in te planten en zo de groei te bevorderen. De tuinaarde bevat belangrijke voedingsstoffen voor uw boom en planten en brengt balans in de bodem door de goede structuur. Dit product is ideaal voor het planten van bomen in open grond. Bemeste tuinaarde is ook te gebruiken om de bodem te egaliseren en aan te vullen.

Nog vragen?

Neem contact met ons op

Vragen op dag van levering

Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

Volg ons