Skip to content

Waarom Natuurcompost van BodemGigant?

Natuurcompost (ook wel groencompost genoemd) is de meest duurzame manier van bemesting van uw tuin of gazon. De basis van de Natuurcompost bestaat uit groene restromen uit tuinen en openbaar groen. De basis van de Natuurcompost zijn houtachtige stromen zoals snoeihout, groenafval en gras en blad. Deze groene reststromen worden in een gecontroleerd proces gecomposteerd waardoor de kwalitatief geborgd is, hierdoor is de Natuurcompost gehygieniseerd en dus vrij van onkruiden.

Doordat de Natuurcompost gemaakt wordt door groenerestromen bevat het alle voedingselementen die een plant nodig heeft in de juiste verhouding, zorgt dit voor een actiever bodemleven waardoor de planten sterker zijn. Door de compost kan de grond beter water vasthouden en drogen de planten dus minder snel uit. Het is dan ook niet voor niets dat de Natuurcompost volop gebruikt wordt in de biologische teelten en bij biologische boeren. Zoekt u een product met nog meer voordelen voor uw bodem? Ga dan voor Actisoil! Actisiol bevat bodembiologie en rhizobiologie bestaande uit schimmels, bacteriën en streptomyceten. Hiermee wordt de beschikbaarheid van voedingsstoffen en water in de wortelzone vergroot. Daarnaast zorgt een voldoende brede biologie in wortelmilieu van de plant voor een hogere mate van weerbaarheid, waardoor de plant beter bestendig is tegen o.a. bodemziekten en stress factoren.

U kunt de Natuurcompost op twee verschillende manieren toepassen;

  1. De Natuurcompost door de bestaande grond heen mengen/spitten. U kun planten namelijk niet in 100% Natuurcompost poten.
  2. De Natuurcompost inzetten als een mulch laag. Dit wil zeggen het product, in een dunne laag van een aantal cm, boven op de grond aanbrengen zonder het in te mengen. Doordat de Natuurcompost vrij is van onkruiden zorgt dit voor een tijdelijke onderdrukking van onkruiden. Wel komt de Natuurcompost langzaam in de bestaande bodem waardoor u op langere termijn wel de voordelen van compost heeft.

Hoe gebruik je compost?

Compost wordt doorgemengd met de bodem van de tuin. Compost is niet bedoeld om als pure ondergrond voor planten gebruikt te worden. In de juiste verhouding verhoogt het de vruchtbaarheid van de grond en verbetert het de vochtregulatie. Te veel compost toevoegen aan een bodem kan leiden tot een te hoge concentratie rondom wortels van planten en bloemen en kan zo schade aan de planten veroorzaken.

Wanneer compost strooien?

Compost wordt met name in Maart of April gebruikt, voorafgaande aan het groeiseizoen. Het wordt jaarlijks ingezet om de tuin gezond te houden of bij het aanplanten van een nieuwe tuin. Bij het onderhouden van een bestaande tuin met eenjarige planten/rozen is een bemesting twee keer per jaar aanbevolen, hierbij wordt bij voorbaat in de zomermaanden de tweede keer bemest. Compost kan daarnaast ook goed gebruikt worden voor onderhoud van uw gazon.

Hoeveel compost gebruiken?

De benodigde hoeveelheid compost hangt natuurlijk af van de bodemkwaliteit en het type bodem van uw tuin. Ook het type compost is van belang. Doorgaans volstaat 1x per jaar een laagdikte van +-1,5cm compost.

  • Natuurcompost bodemgigant - compost

    Compost – Natuurcompost- 1m3

    143,50 Incl BTW.
    Toevoegen aan winkelwagen

Nog vragen?

Neem contact met ons op

Vragen op dag van levering

Heeft u vragen over de levering of over de Track&Trace code? Bekijk eerst uw spammail en neem daarna contact met ons op. 

Volg ons